Розсувні системи. Як прочистити каналізацію у квартирі чи будинку? Чим пробити труби?

Невід'ємна частина кожного сучасного будинку – це каналізаційна система. Але з часом експлуатації, навіть найпродуманіша і найсучасніша каналізація забивається, засмічується або просто забруднюється. Спочатку це не так сильно впливає на життя мешканців, але згодом проблема набуває глобального характеру і обмежує можливості нормальної гігієни. Наразі ми розглянемо, як прочистити каналізацію, чим пробити її пробку та назвемо основні причини появи цієї проблеми. Також, відразу розділимо нашу статтю на 2 розділи, одну присвятимо чищенню каналізації у квартирі, а іншу – у приватному будинку. Спеціалісти від sliv.kr.ua діляться своїм досвідом та знаннями, тому оцініть статтю в рейтингу та залишайте свої питання у коментарях.

Як прочистити каналізацію у квартирі?

Каналізаційна система в квартирах не така і складна, тому будьте певні, у Вас все вийде! Спочатку необхідно зрозуміти, де саме утворився засмічення. Для цього по черзі зливаємо воду у ванній, кухні та туалеті. Де важче вода йде, там і виникла проблема. Якщо ж вода спочатку легко зливається, але з часом важко йти, тоді проблема з виходом каналізації до центральної системи.

Усуваємо локальне засмічення у ванній або кухні

Наша спочатку зброя – це вантуз. Набираємо воду в раковину або ванну, щільно притискаємо вантуз до зливного отвору і різко робимо рухи вгору і вниз. У такий спосіб під тиском засмічення, яке утворилося неглибоко – почне розшаровуватися та пробиватися. Не бійтеся, негативних наслідків від такої очистки не буде.

Якщо вантузом не пробиває, розберіть сифон (він легко відкручується), і промийте його під тиском води. Такий спосіб очищення каналізації в квартирі не займе більше 5 хвилин, тому не варто страждати, якщо можна так швидко вирішити цю проблему.

Усуваємо локальне засмічення в туалеті

Чистка каналізації в туалеті буде трохи складнішою і займе вже не 5 хвилин. Спершу спробуйте хімічні засоби, які продаються у звичайних побутових магазинах. Тільки будьте обережні, деякі настільки сильні, що можуть роз'їсти шкіру та труби. Можливо, це не дасть бажаного результату, тоді візьміть каналізаційний трос і спробуйте пробивати трубу через сам унітаз.

Якщо виникають проблеми, краще викличте сантехніка, він гарантовано допоможе і вирішить Вашу проблему набагато швидше та надійніше. І третій варіант засмічення каналізації – це корок біля центрального стояка. Тут потрібно лише розбирати систему каналізаційних труб та чистити її. Знову ж таки, краще довіртеся професіоналам.

Як прочистити каналізацію будинку?

Каналізаційна система в приватному будинку складніша, і у разі засмічення, без спеціальних інструментів не обійтися. Як у випадку і з квартирою, спочатку перевірте, де саме з'явилася пробка. Ситуацію з ванною, кухнею та туалетом ми вже розібрали, але в приватному будинку каналізація самостійно виходить у зливну яму та труби до неї часто забиваються.

Чим прочистити труби в каналізації приватного будинку?

Якщо Ви точно знаєте, як прокладені і де йдуть каналізаційні труби, тоді одразу шукайте слабкі місця своєї системи. Якщо вони недоступні (у 85% випадків), звертайтеся до фахівців. Прочистити труби каналізації можна таким чином:

  • Хімічними засобами;
  • Каналізаційний трос (у приватному будинку необхідно від 10-12 м);
  • Гідродинамічний пристрій (під тиском води).

Найефективніший спосіб – це гідродинамічний, але його можуть використовувати лише професійні служби, бо це обладнання є досить дорогим. У каналізаційну трубу поміщається шланг зі спеціальною насадкою, яка має виходи у дві сторони: для того, щоб просуватися вперед і щоб пробивати перешкоди. Всього 20-30 хвилин і проблема засмічення в каналізаційних трубах Вас не турбуватиме.

Пробити каналізацію у Кропивницькому (Кіровограді) допоможе компанія «Vacuum»

Фахівці нашої компанії мають величезний досвід роботи та безліч сучасних інструментів для боротьби із засміченнями та пробками. Будь-які проблеми з каналізацією та вигрібною ямою ми допоможемо вирішити, а також докладемо максимально зусиль для того, щоб подібна ситуація не повторилася. Чистка каналізації у Кропивницькому (Кіровограді) – це чудова можливість заощадити Ваш час та зберегти комфорт від Вашого будинку. Телефонуйте за вказаними контактами та замовляйте професіоналів своєї справи!

Прочитано 747 раз
Рейтинг
(0 Голосов)